Nieuw dierenasiel krijgt definitief vorm

 

Het nieuw te bouwen dierenasiel op Maatheide krijgt nu definitief vorm. Het ontwerp van dierenasielarchitectenbureau Collectief Noord uit Antwerpen en het voorstel van aanbestedingsprocedure werden op de gemeenteraad van 29 april goedgekeurd.

 

dierenasiel-hetbelangvanLimburg-20140429p23

artikel Het belang van Limburg 29 april 2014 p23

      Het dierenasiel zal vooral een functioneel gebouw worden voor de opgevangen katten en honden, maar ook voor de werking van de vrijwilligers in Noord-Limburg.
    Het asiel zal 26 hondenverblijven met buitenruimte tellen waarvan 5 flexibel kunnen worden ingevuld naar grotere hondenverblijven en eventueel als quarantaine worden gebruikt. Er is opvangruimte voor 45 zwerfkatten,12 quarantaine katten,15 zieke katten, en er zijn 8 ‘social rooms’ voor de reguliere gezamenlijke kattenopvang. Daarnaast telt het asiel de nodige administratieve ruimtes,kitchenettes,bergingen en is er een ruimte voor de dierenarts, een operatie- en verzorgingsruimte voorzien.

Bezoekers zullen niet zomaar door heel het gebouw kunnen wandelen en zo de dieren onnodig onrustig maken. Ook de link vanuit het industriegebied naar het achterliggende groengebied waar men met de dieren kan gaan wandelen, wordt gemaakt.

De kostprijs voor de bouw van het nieuwe dierenasiel wordt geraamd op 1.220.451 euro (incl. BTW en erelonen). De Provincie Limburg subsidieert 80% (984.245 euro), de stad betaalt 180.000 euro en stelt het perceel op het industrieterrein ter beschikking. Ook 8 omliggende gemeenten: Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Neerpelt, Overpelt, Hamont-Achel, Peer, Tessederlo en Ham betalen gezamelijk 66.145 euro.

Als alles goed gaat, kan er na het bouwverlof een aannemer aangesteld worden en kunnen de bouwwerken nog dit najaar van start gaan. Voor de bouw van het dierenasiel zijn 180 werkdagen voorzien.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather