Lommel, de fietsstad bij uitstek

IMG_9955uit een interview in de kempen, waarbij lokale politici naar hun wensen werden gepeild als ze niet naar budgetten moesten kijken 😉

20171220_Deze-Week-Kempen_p-10_Fietsstad-bij-uitstek

“Als ik echt zou mogen kiezen, en het budget zou onbeperkt zijn, dan zou ik van Lommel de fietsstad bij uitstek maken. We hebben de mond vol om Lommel C02 neutraal te maken. Hiervoor leveren we met zijn allen vandaag en morgen inspanningen en investeringen zoals windmolens, zonnedaken en zonnevelden. Maar staan we er wel genoeg bij stil dat ons gedrag de impact van de uitstoot elke dag beïnvloedt.

Voor de korte verbindingen kunnen we 365 dagen samen meer inzetten op fietsen en wandelen en de zwakke weggebruiker een meer prominente plaats in ons lokaal verkeer geven. Lommel heeft alle troeven om uit te groeien als de fietsstad van Vlaanderen. De meeste gehuchten liggen op amper 5km van het stadscentrum, een ideale afstand om met de fiets af te leggen. Daarom geven we bij de heraanleg van straten de fietser nog meer zijn plaats en stellen we korte verbindingen enkel voor zwakke weggebruikers open waardoor fietsers vlotter hun bestemming bereiken. Kortom we maken als gemeenschap de afspraak om op woonstraten het gemotoriseerd verkeer ondergeschikt te maken aan dat van de tweewielers. Op de verbindingswegen zoals de Loberg leggen we vrijliggende fietspaden aan om alle verkeer vlot te laten doorstromen naar het voorbeeld van de Molsekiezel. De komende jaren zou ik naast de infrastructurele investeringen onze inwoners verder willen stimuleren om de korte afstanden meer met de fiets dan met de wagen laten af te leggen. Op die manier zetten we de wet van het aantal in en stimuleren we de fiets als vervoermiddel. Bovendien is fietsen en wandelen gezond en werken we samen aan de snelste manier om de Co2 uitstoot te verlagen!

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather