5. Aansluiten op bestaande sterktes, creëert nieuwe markten.

_INK1275

aansluiten op bestaande sterktes levert extra kansen voor Noord-Limburg

Onze economie in Noord-Limburg mag niet stoppen aan de landsgrenzen ! De regio Eindhoven investeert in infrastructuur met de aanleg van de omleidingsweg  grenscorridor N69 rond Valkenswaard verder in de succesvolle Brain Portregio.
brainport
Bekend is dat in Zuidoost-Nederland oplossingen worden bedacht voor problemen die overal ter wereld spelen. De strategie van de regio is om, naast de inzet op bestaande topclusters een aantal nieuwe clusters verder te ontwikkelen zoals slimme zorg, intelligente voertuigenmobiliteit en duurzame energieopwekking en -besparing. grenscorridorVerbindingen tussen de netwerkregio Brain Portregio en Noord-Limburg zijn daarbij van cruciaal belang om samen clusters uit te bouwen en bijkomende werkgelegenheid op onze industrieparken te ontwikkelen.

De regio Eindhoven met bedrijven als ASML doet het zeer goed. Vanuit Noord-Limburg met het doortrekken van omleidingsweg rond Valkenswaard ben je straks veel sneller in Eindhoven dan in Hasselt. De landsgrens tussen België en Nederland speelt in de praktijk parten.  In Noord-Limburg hebben we nog heel wat hectare vrije industriegrond, arbeidskrachten voorhanden, … Hoog tijd om hierop verder in te zetten.
De Lommelse ondernemersclub (LOC) zet dit jaar ook in met hun beurs Bizzlink in op samen grensoverschrijdend ondernemen.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather