De Molsekiezel tussen de rotonde van Maatheide en het kruispunt met de Klachtloopstraat krijgt een volledige herinrichting.

start werken april 2015 inrichting Molsekiezel tussen N769 en Sleutelstraat

start werken april 2015 inrichting Molsekiezel tussen N769 en Sleutelstraat

herplaatsen openbare verlichtingsmasten

herplaatsen openbare verlichtingsmasten

Lommel, 11/04/2015  De Molsekiezel tussen de rotonde van Maatheide en het kruispunt met de Klachtloopstraat krijgt een volledige herinrichting. Om de veiligheid voor kwetsbare weggebruikers te verhogen komen er grotendeels vrijliggende fietspaden. De totale kostprijs voor de heraanleg die start op 20 april bedraagt 2.627.739 euro.

“De herinrichting omvat een reeks snelheidsremmende maatregelen”, stelt schepen voor Openbare Werken Geert Jansen (Open Vld). “Middengeleiders ter hoogte van het Wijerken, de Guido Gezellestraat en net voor het kruispunt met de Sleutelstraat en Klachtloopstraat, zijn daar voorbeelden van. Maar ook strategische groenaanplanting moet ervoor zorgen dat automobilisten zich aan de maximum toegelaten snelheid houden.” Het resultaat zal aansluiten op de herinrichting van Werkplaatsen en Stevensvennen die in 2013 werd afgerond. “Voor fietsers komen er

 

fase 1 nutsleidingen N712 renoveren tussen Kempische straat en Guido Gezellestraat

fase 1 nutsleidingen N712 renoveren tussen Kempische straat en Guido Gezellestraat

vrijliggende fietspaden aan de twee kanten van de weg. Die worden van de rijbaan gescheiden door groen en beplanting. Voor voetgangers zijn oversteekplaatsen voorzien ter hoogte van de Guido Gezellestraat en het Wijerken. De rijweg zal in de toekomst ook smaller zijn om zo ook de snelheidslimiet af te dwingen.” Meteen wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om de riolering, waar nodig, te vernieuwen.Fases”De werken verlopen in drie stappen”, zegt burgemeester Peter Vanvelthoven (sp.a). “Op die manier blijven de woningen en handelszaken maximaal bereikbaar.” Aannemer Nijs Infra werkt voor het bouwverlof eerst het gedeelte vanaf de rotonde op Maatheide tot net voor het kruispunt met de Guido Gezellestraat af. Daarna wordt er gewerkt vanaf het kruispunt Guido Gezellestraat tot aan het kruispunt met de Sleutelstraat en de Klachtloopstraat. De bedoeling is dat deze werken voor eind dit jaar klaar zijn. “Helemaal op het einde is de heraanleg van het kruispunt van de Molsekiezel met de Sleutelstraat en de Klachtloopstraat voorzien.”Op dit moment zijn de nutsmaatschappijen alvast begonnen met het aanpassen en vernieuwen van de nutsleidingen. De effectieve rioleringswerken starten op 20 april. Om de veiligheid te garanderen en de maximale bereikbaarheid te kunnen organiseren, zal gedurende de werken eenrichtingsverkeer worden ingevoerd van de rotonde Maatheide richting stadscentrum. De heraanleg van de Molsekiezel zal 2.627.739 euro kosten.

 

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather